Αμστερνταμ

Άμστερνταμ

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ

Αναχώρηση για το νεανικό Άμστερνταμ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για την πρώτη γνωριμία με την γοητευτική πόλη. Σας προτείνουμε μια βόλτα στην συνοικία με τα κόκκινα φανάρια συνοδεία του έμπειρου ξεναγού μας.

Ημέρα 2: Άμστερνταμ

Στην σημερινή ξενάγηση θα δούμε την θορυβώδη πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό βικτωριανού ρυθμού κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, τον πύργο του Ρέμπραντ στις όχθες του ποταμού Άμστελ, το εντυπωσιακό Στάδιο Αρένα και θα νοιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ρόκιν με τα μοντέρνα καταστήματα και τα καφέ. Στην συνέχεια σας προτείνουμε μια ωριαία κρουαζιέρα στα γραφικά κανάλια της πόλης από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τους διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που κυριάρχησαν στην Ολλανδία τους τελευταίους πέντε αιώνες. Μετά το τέλος της ξενάγησης σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το ανακαινισμένο μουσείο Ράικς (Rijksmuseum). Ιστορία και Τέχνη συμπράττουν αρμονικά στις αίθουσες του Μουσείου όπου σπουδαίοι πίνακες, έπιπλα και κάθε λογής αντικείμενα -από γυαλικά και όπλα μέχρι ρούχα και μουσικά όργανα- συνδυάζονται επιμελώς.

Ημέρα 3: Άμστερνταμ (Μάρκεν – Βόλενταμ)

Εκδρομή στα τυπικά ψαροχώρια Μάρκεν & Βολενταμ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου επισκεπτόμενοι έναν μύλο και μια φάρμα παραγωγής τυριών. Χρόνος στην διάθεση σας για περίπατο και γεύμα στην προκυμαία του Βόλενταμ, πριν επιστρέψουμε στο Άμστερνταμ. Το απόγευμα κάντε μια βόλτα στην φοιτητική περιοχή του Γιορντάν και ολοκληρώστε την μέρα σας με δείπνο σε κάποιο από τα πολλά ινδονησιακά εστιατόρια της πόλης που προσφέρουν αυθεντικές γαστρονομικές γεύσεις της άπω ανατολής.

Ημέρα 4: Άμστερνταμ – Ρότερνταμ – Ντελφτ – Χάγη (προαιρετική εκδρομή)

Προαιρετική ολοήμερη οδική εξόρμηση στην επαρχία της Ολλανδίας για να γνωρίσουμε την αριστοκρατική Χάγη που αποτελεί την διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, την έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας, με το διαρκές δικαστήριο, το Βασιλικό Παλάτι, και την εντυπωσιακή παραλία. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το μεταμοντέρνο Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τα ιδιαίτερου ύφους κυβιστικά οικοδομήματα, το πολύβουο εμπορικό κέντρο και τον περιστρεφόμενο πύργο των τηλεπικοινωνιών – ελεύθερος χρόνος για όσους επιθυμούν να ανέβουν. Επιστρέφοντας στο Άμστερνταμ θα αποτελούσε παράλειψη να μην σταθούμε στην μεσαιωνική πόλη Ντελφ με τα ιστορικά κτίρια και τις βιοτεχνίες της μπλε πορσελάνης.

Ημέρα 5: Άμστερνταμ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

Αναχωρήσεις           Πέ 23/02/2017        Πέ 23/03/2017

Τιμές                      Δίκλ 495€   Μονό  645€  Φόροι 165€     Διαμονή 4* BW Blue Tower ή παρόμοιο

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις KLM
  • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές: όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

494total visits,3visits today