Κίνα

Αυτοκρατορική Κίνα 

Ημέρα 1: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Σαγκάη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σαγκάη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Σαγκάη

Άφιξη στην Σαγκάη. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για να περιγράψουν την διασημότερη πόλη της Κίνας, αν όχι ολόκληρης της Ασιατικής ηπείρου. Η «Βασίλισσα της Κίνας», η «Πόρνη της Ανατολής» και δεκάδες άλλα επίθετα προσπαθούν να αποδώσουν όλα αυτά τα οποία περικλείονται στα 6440 τ.χλμ. που αποτελούν την έκταση της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3: Σαγκάη

Η σημερινή ξενάγηση της Σαγκάης θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, όπως τη κινεζική παραδοσιακή εικόνα στη γραφική China Town με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους περίφημους κήπους Γιου. θα επισκεφθούμε την κεντρική εμπορική οδό Νανζινγκ Ντονγκλού που την περπατούν 6 εκ. άνθρωποι τη μέρα, την εποχή της αποικιοκρατίας με το διάσημο Bund, τη προκυμαία με τα δυτικής αρχιτεκτονικής κτίρια και φυσικά τον πύργο Jinmao, 88 ορόφων στη περιοχή Pudong με τους φουτουριστικούς ουρανοξύστες, σύμβολα της οικονομικής δύναμης της πόλης σήμερα και το μουσείο της Σαγκάης. Τέλος, το Cosmorama σας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, όπως η κρουαζιέρα στον Ποταμό Χουνάγκ Που, την ώρα που η μέρα φεύγει και τα φώτα της πόλης προσδίδουν μία άλλη εξωπραγματική γοητεία στην πόλη που θα σας σαγηνεύσει. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 4: Σαγκάη – Τζουτζουάνγκ –Σαγκάη

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τον ιερό Ναό του Βούδα από Τζέιντ. Συνεχίζουμε για το «Κρυμμένο μαργαριτάρι», στα δαιδαλώδη υδάτινα συμπλέγματα της Ανατολικής Κίνας και σε κοντινή απόσταση από τη μεγαλούπολη, που ακούει στο εξωτικό όνομα Τζουτζουάνγκ. Το Cosmorama σας το παρουσιάζει σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό πρόγραμμα της Αυθεντικής Κίνας. Στενά υδάτινα δρομάκια, πέτρινες γέφυρες, ναοί και χάρτινοι δράκοι αποτελούν μία εικόνα που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την περιοχή αυτή εδώ και αιώνες. Η βαρκάδα μας με παραδοσιακές βάρκες μέσα στα κανάλια της γραφικής πόλης αποτελούν μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην λάμψη της πόλης για να απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 5: Σαγκάη – Σουτσόου

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Σουτσόου. Στο Cosmorama πιστεύουμε ότι η Κίνα διατηρεί ακόμα και σήμερα μία διπλή ταυτότητα όπου το μοντέρνο συνυπάρχει άλλοτε αρμονικά και άλλοτε όχι με το παραδοσιακό. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην περιλάβουμε όχι μόνο την επίσκεψη στη Βενετία της Ανατολής – όπως τη χαρακτήρισε πρώτος ο Μάρκο Πόλο – αλλά και να διανυκτερεύσουμε στην γραφική πόλη του Σουτσόου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε με εικόνες της «παλιάς», αυθεντικής Κίνας ειδικά το απόγευμα όταν τα στίφη των τουριστών που έρχονται σε ημερήσιες εκδρομές από τη Σαγκάη έχουν πλέον πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Μεγαλούπολη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 6: Σουτσόου – Χαντσόου

Το πρωί θα μεταφερθούμε οδικώς στο Χαντσόου. Η άφιξή μας στην υπέροχη κηπούπολη του Χαντσόοου θα συνοδευτεί από την επίσκεψη μας στην περίφημη παγόδα που ακούει στο όνομα «Έξι Αρμονίες» και αμέσως μετά μας περιμένει μία βαρκάδα στο ειδυλλιακό τοπίο της Δυτικής λίμνης, κορυφαίο φυσικό τοπίο της περιοχής. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού. Δείπνο σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο με κουζίνα της περιοχής.

Ημέρα 7: Χαντσόου – Πεκίνο

Η μεταφορά μας από το Χαντσόου στο Πεκίνο, επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας θα γίνει με το υπερσύγχρονο τρένο-βολίδα το οποίο θα καλύψει τα 1630 χλμ της απόστασης σε λιγότερο από 6 ώρες! Η πρώτη γνωριμία με την μεγαλούπολη είναι τα περίφημα Θερινά Ανάκτορα, ένα σύμπλεγμα παλατιών, κήπων εσωτερικών αυλών και αιθουσών που απηχούν την ιστορία δυναστειών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεγάλης αυτοκρατορίας. Η γαλήνια λίμνη Κουμίνγκ διευκολύνει τον ναρκισσιστικό αντικατοπτρισμό του παλατιού στην αχλή του οποίου ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει ψιθύρους και κραυγές από την ταραγμένη εποχή της επανάστασης των Μπόξερ. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και η μέρα μας θα κλείσει με δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 8: Πεκίνο

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε μία θαυμάσια ξενάγηση στο κορυφαίο αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Πρόκειται για το ανθρώπινο αριστούργημα μήκους 8.800 χλμ. που ξεκίνησε να κατασκευάζεται ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα. Η τεράστια αυτή κατασκευή προσαρμόστηκε στη διαθεσιμότητα των υλικών της κάθε περιοχής που διέσχιζε, ωστόσο η σύλληψη καθώς και η οχυρωματική αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν στα κορυφαία έργα του ανθρώπου. Το τείχος, αρκετά φαρδύ για να παρέχει άνεση στον καλπασμό των έφιππων στρατιωτών, συμπληρώνεται από αμυντικούς πύργους και παρατηρητήρια. Κάθε πύργος διαθέτει σκάλες και εισόδους ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση στους επιτιθέμενους. Οι στρατώνες και τα διοικητικά κέντρα του τείχους βρίσκονται απλωμένα κατά μήκος του σε μεγαλύτερα διαστήματα. Εμείς θα προσεγγίσουμε αυτό το αριστούργημα στο πέρασμα του Τζινγιονγουάν και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω του, να φωτογραφήσουμε τις πολεμίστρες και τους πύργους του και να φανταστούμε τους δυνατούς στρατούς να το διατρέχουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση.

Γεμάτοι εικόνες, ιστορία και σκέψεις, θα συμπληρώσουμε αυτή τη μέρα με ένα παραδοσιακό δείπνο με «Πάπια Πεκίνου» σε τοπικό Κινέζικο εστιατόριο. Δεν είναι μόνο ο έρωτας που περνάει απ’ το στομάχι βλέπετε. Αν θέλει κανείς να διεισδύσει σε βάθος στην κουλτούρα ενός λαού θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσει την κουζίνα του.

Ημέρα 9: Πεκίνο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το Πεκίνο είναι μια πόλη ανεξάντλητη σε αξιοθέατα. Σίγουρα λοιπόν δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα είδε όλα. Όμως υπάρχουν κάποια μνημεία που σηματοδοτούν την ιστορία της χώρας και ξεχωρίζουν σαν διαμάντια στο στέμμα της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Ένα τέτοιο «διαμάντι» είναι κι ο Ναός του Ουρανού που θα επισκεφθούμε σήμερα το πρωί. Κατασκευασμένος τον 15ο αιώνα μ.Χ σχεδόν σύγχρονο έργο με την Απαγορευμένη πόλη, αποτέλεσε τον λατρευτικό χώρο των αυτοκρατόρων που μια φορά το χρόνο έρχονταν ως εδώ στα νοτιοανατολικά της πόλης για την ετήσια δέηση Καλής Σοδιάς. Το συγκρότημα αποτελείται από το κεντρικό κυκλικό Οικοδόμημα με τριπλή κωνική σκεπή. Εσωτερικά η γεωμετρική διακόσμηση δημιουργεί μία «ζάλη» που επιτείνεται ακόμα περισσότερο από τη ορμή του ζωηρού κόκκινου που κυριαρχεί στο χώρο.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, Τιεν αν Μεν, ακριβώς μπροστά από την είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης. Η ιστορική τεραστίων διαστάσεων πλατεία αποτελεί εδώ και αιώνες τη καρδιά της αχανούς χώρας. Κτίρια ορόσημα όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μαό Τσε Τούνκ και φυσικά το μπαλκόνι από όπου ο κορυφαίος ηγέτης του 20ου αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 01/10/1949 βρίσκονται γύρω από αυτή. Στη συνέχεια μας περιμένει το κορυφαίο μνημείο της πόλης, η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Τα περίφημα Ανάκτορα του Αυτοκράτορα αποτελούν σήμερα ένα τεράστιο μουσείο το οποίο μαρτυρεί με τον πιο εύγλωττο τρόπο την δόξα και το μεγαλείο των προηγούμενων αιώνων της Κινεζικής Αυτοκρατορίας. Η μέρα μας θα κλείσει με το «άλλο» Πεκίνο αυτό που συνεχίζει και κινείται με τους παραδοσιακούς ρυθμούς μακριά από τη λάμψη της σύγχρονης μεγαλούπολης. Η βόλτα μας με παραδοσιακά δίκυκλα στα Χουτόνγκ, τις φτωχογειτονιές του Πεκίνου, θα συμπληρώσει την εικόνα μας για την πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Ημέρα 10: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη Αθήνα / Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις

Τε 22/02/2017  & Τε 15/03/2017

Τιμές

Δίκλινο 995€

Μονόκλινο  1445€

Φόροι 790€

Διαμονή  4*, 5* Ξενοδοχεία

 

Από Αθήνα

TK1844 Αθήνα – Κων/πολη  21:55 00:35*
TK 026 Κων/πολη – Σαγκάη 02:10 17:20
TK 021 Πεκίνο – Κων/πολη 00:50 06:10
TK1845 Κων/πολη – Αθληνα 08:45 09:10

Από Θεσσαλονίκη

TK1894 Θεσσαλονίκη – Κων/πολη 09:50 12:15
TK 026 Κων/πολη – Σαγκάη      02:10 17:20
TK 021 Πεκίνο – Κων/πολη      00:50 06:10
TK1881 Κων/πολη – Θεσσαλονίκη 08:35 08:55