Ρώμη & κατακόμβες

Ρώμη & κατακόμβες

Colosseum-ItalyΗμέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη-Ρώμη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη στο αεροδρόμιο. Αφού συναντηθούμε με τον ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό, θα αρχίσει η ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας με τις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου εδώ μπορούμε να δούμε τις κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας και τους τάφους των πρώτων χριστιανών. Θα δούμε τις “Θέρμες”, τα διάσημα λουτρά του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα καταλήξουμε στο Κολοσσαίο. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, θα θαυμάσουμε την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέωντα Βοναπάρτη. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι και το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 2: Ρώμη (Μουσείο Βατικανού & Βασιλική του Αγ. Πέτρου).vatican-city-sistine-chapel

Ελεύθερη μέρα. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε με τον ελληνόφωνο ξεναγό το μουσείο του Βατικανού, ένα από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου, και να ξεναγηθείτε εσωτερικά (κόστος συμμετοχής 50 € το άτομο & 40€ το παιδί έως 12 χρόνων, το οποίο περιλαμβάνει τη μεταφορά, προκράτηση, κόστος εισόδου, ακουστικά & τον Ελληνόφωνο ξεναγό). Ακολουθεί η περιήγηση στην Βασιλική του Αγ. Πέτρου (η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που είναι ανοιχτή και δεν τελείται Θρησκευτική Λειτουργία λόγω της έναρξης του Ιωβηλαίου έτους έως 20 Νοεμβρίου 2016 ).

Όσοι από εσάς ακολουθήσετε την πασχαλινή εκδρομή στη Ρώμη, το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την Αναστάσιμη Ακολουθία στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Θεοδώρου.

Ημέρα 3: Ρώμη (προαιρετική ολοήμερη εκδρομή Φλωρεντία).

Ημέρα ελεύθερη. Μία πρόταση είναι να κάνετε μια βόλτα στην Πιάτσα ντε λα Ρεπούμπλικα με το σύμπλεγμα των Ναϊάδων και τα αριστοκρατικά καφέ της Ρώμης. Διασχίστε τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, και απολαύστε τον καφέ σας στο καφέ Γκρέκο. Επισκεφθείτε την Πιάτσα ντι Σπάνια με τα σκαλοπάτια, την Φοντάνα ντι Τρέβι στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, και καταλήξτε στην πιάτσα Ναβόνα με τους υπαίθριους ζωγράφους και το άγαλμα του Ποσειδώνα. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία (κόστος συμμετοχής 85€ το άτομο, για συμμετοχή 8 ατόμων).

Ημέρα 4: Ρώμη-Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Σημείωση:
Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις Από 01/07/2016 έως 02/09/2016 κάθε Πα

Δίκλ.295€

Μονό 405€ 

Φόροι 150€

Διαμονή3* Ξενοδοχεία

 

 

Αναχωρήσεις Από 01/07/2016 έως 02/09/2016 κάθε Πα

Δίκλ.365€

Μονό 510€ 

Φόροι 150€ 

Διαμονή 4* Ξενοδοχείο 

 

 

Αναχωρήσεις Από 01/07/2016 έως 02/09/2016 κάθε Πα

Δίκλ.475€ 

Μονό 695€

Φόροι 150€

Διαμονή 4* sup. Ξενοδοχεία 

 

458total visits,2visits today