Πάσχα 2017

Πάσχα 

Πάσχα στη Σκανδιναβία & Noρβηγικά Φιόρδς

8ημέρες –  Ημ/νίες Αναχώρησης  11/04

 Προορισμοί: Στοκχόλμη – Ουψάλα – Κάρλσταντ – Όσλο – Σόγκνεφιορδ-Μπέργκεν – Κοπεγχάγη

Πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ:

Αθήνα – Στοκχόλμη – Ξενάγηση Πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για την οικολογική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Στοκχόλµη. Περιήγηση της πόλης, που δηµιουργήθηκε πάνω σε 14 νησίδες, εκεί που η Λίµνη Μάλαρεν συναντά τη Βαλτική. Η λάµψη των ένδοξων εποχών είναι φανερή στα οικοδοµήµατα αλλά και τον χαρακτήρα της πόλης. Θα αρχίσουµε από την καρδιά των 3 νησιών, τη Γκάµλα Σταν µε τα µεσαιωνικά κτίρια, το ∆ηµαρχείο όπου κάθε χρόνο στη διάσηµη ‘Χρυσή Αίθουσα’ γίνεται η δεξίωση προς τιµή των βραβευθέντων µε το βραβείο Νόµπελ, τα βασιλικά ανάκτορα µε τη νεοκλασική λιτότητα, την µεγαλοπρεπή Όπερα µε τα µπαρόκ στοιχεία, τα εντυπωσιακά δηµόσια κτίρια του κέντρου, και φυσικά το µουσείο που στεγάζει το πολεµικό πλοίο Βάσα, που βυθίστηκε το 1623 στο παρθενικό του ταξίδι και ανελκύστηκε µετά από 333 χρόνια, σχεδόν άθικτο από το πυθµένα της λίµνης. Όλα αυτά θα σας κάνουν να συµφωνήσετε ότι η Στοκχόλµη είναι η πιο αρχοντική πόλη της Σκανδιναβίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευµα ελεύθερο για να ανακαλύψετε τις όµορφες γωνιές της πόλης µιας και αργεί πολύ να νυχτώσει!
2η ΗΜΕΡΑ

Στοκχόλμη

Μετά το πρόγευµα ηµέρα ελεύθερη. Για τους λάτρεις των µουσείων, η Στοκχόλµη διαθέτει πάνω από 70 µουσεία! Επιπλέον του Vasamuseet, όπου θα δείτε το εντυπωσιακό πολεµικό καράβι, αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την Galleri Asplund, όπου εκτίθενται µακέτες από τις δηµιουργίες του διάσηµου Σουηδού αρχιτέκτονα Michael Asplund. Αξίζει επίσης να κάνετε µια διαδροµή µε το µετρό το οποίο συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα της πόλης. Απόγευµα ελεύθερο. Επισκεφθείτε τους κήπους του Μίλλες, µε τα όµορφα γλυπτά του Σουηδού καλλιτέχνη. Απόψε αποχαιρετίστε την πόλη και την Σουηδία σε ένα ρεστωράν ή σε κάποιο νυκτερινό στέκι που συνήθως είναι µια ατµοσφαιρική παµπ (αγγλική, σκωτσέζικη, ιρλανδική κ.α.) µε ελαφρύ φαγητό και µια κρύα µπίρα.
3η ΗΜΕΡΑ

Στοκχόλμη – Δώρο η Ουψάλα – Καρλστάντ – Όσλο

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Όσλο. Θα κάνουµε µια σύντοµη στάση στην Ουψάλα, µε το τεράστιο αστεροσκοπείο της, το διάσηµο Πανεπιστήµιό της, τον µεγάλο Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Θα συνεχίσουµε το πανέµορφο ταξίδι µας διασχίζοντας καταπράσινα τοπία, δάση και ειδυλλιακές µικρές και µεγάλες λίµνες µε κρυστάλλινα νερά. Θα δούµε το ‘γραφικό Κάρλσταντ και το απόγευµα θα φθάσουµε στη Νορβηγική πρωτεύουσα, πανοραµικά χτισµένη πάνω στο βόρειο άκρο του οµώνυµου Όσλοφιόρδ που περιτριγυρίζεται από κατάφυτες οροσειρές. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Βγείτε για περίπατο στον όµορφο δρόµο Καρλ Γιόχαν την καρδιά της ιστορικής και εµπορικής Νορβηγικής πρωτεύουσας, απολαµβάνοντας µια από τις µεγαλύτερες µέρες του καλοκαιριού µαζί µε έν ποτό και τοπικές σπεσιαλιτέ. Τους καλοκαιρινούς µήνες τραπεζάκια απλώνονται σε εξέδρες πάνω στο νερό και οι ντόπιοι απολαµβάνουν την καλοκαιρία και τις ζωογόνες αχτίδες του ήλιου που αργεί να εγκαταλείψει τον ασυννέφιαστο ουρανό.
4η ΗΜΕΡΑ

Όσλο – Ξενάγηση Πόλης

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο. Στην περιήγηση πόλης θα δούµε τη Βουλή, τα Ανάκτορα, το ∆ηµαρχείο, καµάρι των Νορβηγών, το πάρκο Φρόγκνερ µε τα µνηµειώδη γλυπτά του Βίγκελαντ, το Ναυτικό Μουσείο µε καράβια των Βίκινγκς, µια προσοµοίωση ναυπηγείου, µε ευρήµατα µεγάλων θαλασσοπόρων από τον 9ο αιώνα καθώς και άλλα αξιοθέατα. Υπόλοιπο ηµέρας ελεύθερο σε µια ολοζώντανη πόλη πάνω στο νερό, µε διάχυτη τη ναυτική παράδοση και υπέροχες προβλήτες για βόλτες. Ένας προορισµός γεµάτος τέχνη, εξαιρετική όπερα, µουσικές, καταπληκτικά καφέ και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη µε τα καλύτερα έργα του Munch (και φυσικά τον πίνακα – ορόσηµο ‘Κραυγή’) και να περιπλανηθείτε στην αποβάθρα Aker Brygge όπου είναι συγκεντρωµένα εµπορικά κέντρα, καφενεία και εστιατόρια. Εναλλακτικά µπορείτε να επισκεφθείτε το µεσαιωνικό Κάστρο Akershus που αποτελεί ιστορικό σύµβολο για την πόλη του Όσλο. Για το βράδυ ρωτήστε τον συνοδό σας ή τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για το βραδινό στέκι που σας πάει καλύτερα.
5η ΗΜΕΡΑ

Όσλο – Κρουαζιέρα στο Σογκνεφιορ∆ – Μπέργκεν

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Φιορδς της Νορβηγίας, το γραφικό Μπέργκεν. Θα ακολουθήσουµε µια µοναδικής οµορφιάς διαδροµή από υπέροχα τοπία µε εντυπωσιακούς καταρράκτες, γραφικά χωριουδάκια και καταπράσινες απότοµες πλαγιές κάτω από τους παγετώνες για να φτάσουµε στο Φλάµ, αφού πρώτα περάσουµε από το τουριστικό Γκέιλο. Άφιξη στο Φλάµ και επιβίβαση στο πλοίο. Μοναδικές εικόνες και εντυπώσεις µας περιµένουν καθώς ξεκινά η κρουαζιέρα µας (2 ώρες περίπου), στο απαράµιλλο Σόγκνεφιορδ, το µεγαλύτερο και βαθύτερο στον κόσµο. Θα περάσουµε ανάµεσα από πανύψηλα καταπράσινα βουνά. Το φιορδ και οι διακλαδώσεις του περιστοιχίζονται από βραχώδη τοιχώµατα που πέφτουν σχεδόν κάθετα στα σµαραγδένια νερά και µαζί µε το χιόνι στις κορφές το καλοκαίρι δίνουν την πιο χαρακτηριστική εικόνα της Νορβηγίας µε τις πιο έντονες και πλούσιες αντιθέσεις. Αποβίβαση στο Γκούντβαγκεν και άφιξη µε πούλµαν, µέσω των κωµοπόλεων Σταλχάιµ και Βος, στην ‘καλλονή του Βορρά’, το κουκλίστικο Μπέργκεν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ γνωρίστε την νυκτερινή ατµόσφαιρα της όµορφης πόλης δοκιµάζοντας τοπικές γεύσεις στη γραφική και πλούσια ψαραγορά ή απολαύστε από ψηλά το Μπέργκεν µε τις τριγωνικές στέγες, µε το τελεφερίκ για την κορυφή του βουνού Φλόυεν, που βρίσκεται στα 320 µέτρα. Πάρτε τη φωτογραφική σας µηχανή για να θυµάστε για πάντα την πανέµορφη θέα µε φόντο τη φωτεινή νύχτα.
6η ΗΜΕΡΑ

Μπέργκεν – Κοπεγχάγη

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην γραφική πόλη, η οποία χτισµένη σε µια χερσόνησο που µπαίνει µέσα στη Βόρεια Θάλασσα, και κάτω από τη σκιά καταπράσινων βουνών, απλώνει τα γραφικά σπίτια της µε τις κόκκινες κεραµοσκεπές, από την αποβάθρα Μπρίγκεν µέχρι εκεί όπου οι δρόµοι ξεκινούν για τα φιορδς. Η γειτονιά του Μπρίγκεν, µε την περίφηµη ψαραγορά, έχει ανακηρυχθεί Μνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς από την Unesco. Φωτογραφίστε τα µεσαιωνικού στιλ ξύλινα σπίτια µε τα λουλούδια στα πρεβάζια. Εδώ θα βρείτε µουσεία, εστιατόρια, µπαρ αλλά και πολλά µαγαζιά µε σουβενίρ. Λίγος χρόνος ελεύθερος. Σε ένα περιβάλλον µε τόσο υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, όπως το Μπέργκεν, υπάρχουν και πολλά µουσεία. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας µε εκθέµατα από το ζωικό βασίλειο του Βορρά, ενώ το Ναυτικό Μουσείο θα σας δώσει µια καλή µατιά στη ναυτική πορεία της Νορβηγίας, όπου συµπεριλαµβάνονται και µικρογραφίες των πλοίων των Βίκινγκς… Οι φιλότεχνοι δεν θα πρέπει να χάσουν το Μουσείο Τέχνης, µιας και εκθέτει έργα φηµισµένων Νορβηγών καλλιτεχνών, όπως ο Εντβαρτ Μυνχ, αλλά και ξένων, όπως οι Πάµπλο Πικάσο και Πάουλ Κλέε. Το απόγευµα µεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την Κοπεγχάγη. Άφιξη στη ∆ανέζικη πρωτεύουσα και µεταφορά στο ξενοδοχείο. Η Κοπεγχάγη είναι µια από τις πιο όµορφες πόλεις του κόσµου, πολύχρωµη και γεµάτη ζωντάνια όλες τις εποχές του χρόνου, χαρούµενη και λουλουδιασµένη.
7η ΗΜΕΡΑ

Κοπεγχάγη – Ξενάγηση Πόλης

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο. Το πρωί θα ξεκινήσουµε την περιήγηση στην πόλη του παραµυθά Άντερσεν. Θα δούµε τα Ανάκτορα Κρίστιανµποργκ, το Βασιλικό Θέατρο, το ∆ηµαρχείο, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, τα Ανάκτορα Αµαλίενµποργκ, το περίφηµο Πάρκο Τίβολι και τέλος το άγαλµα της ‘Μικρής Γοργόνας’ έµβληµα του λιµανιού και της πόλης. Για περισσότερη … ∆ανία, πάρτε το τουρ της Ζηλανδίας που φθάνει στο Χέλσινγκορ στον Πύργο του Σαιξπηρικού Άµλετ και καταλήγει στα ανάκτορα Φρεντεσµποργκ και Φρεντερικσµποργκ. Το απόγευµα προτείνουµε µια επίσκεψη στο παραµυθένιο πάρκο Τίβολι. Θα ακούσετε µουσική, θα δείτε παντοµίµα, θέατρο, θα γευθείτε δανέζικες νοστιµιές, κά. Πρόκειται για ένα µεγάλο πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου προσφέρεται κάθε µορφής ψυχαγωγία, σε µια µοναδική ποιότητα και γούστο. Αν είστε τυχεροί θα απολαύσετε τα πυροτεχνήµατα που συχνά προσθέτουν φαντασµαγορία στο χώρο.
8η ΗΜΕΡΑ

Κοπεγχάγη – Αθήνα

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος (αναλόγως της πτήσης σας) στη ‘Γοργόνα του Βορρά’ . Αν σας ενδιαφέρουν οι αγορές βρεθείτε στον εµπορικό πεζόδροµο Στρόγκετ, µε πολλά µαγαζιά που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα, πορσελάνες, υφάσµατα και αναµνηστικά σε µάλλον πιο οικονοµικές τιµές. Τα πολυκαταστήµατα όπως το Magasin du Nord στην πλατεία Kongens Nytorv 13, και το Illum, Ostergade 52, έχουν τα πάντα αλλά µε τιµές ανάλογες του επιπέδου της χώρας. Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα και τέλος του ιδιαίτερα εντυπωσιακού ταξιδιού σας στις πιο όµορφες χώρες της Β. Ευρώπης

Τιμές & Παροχές

Κόστος κατ’ άτομο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί (2-11 ετών)

1198€

1568€

948€

*ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ µέχρι 45 µέρες πριν την αναχώρηση & για περιορισµένο αριθµό θέσεων! Έπειτα επιβάρυνση +€50 κατ’άτοµο.

Περιλαµβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ειδικού οµαδικού οικονοµικού ναύλου Αθήνα – Στοκχόλµη & Κοπεγχάγη – Αθήνα  µε Aegean και εσωτερική πτήση Μπέργκεν  – Κοπεγχάγη
 • ∆ιαµονή σε  4* ξενοδοχεία σε δίκλινα δωµάτια µε λουτρό /ντους, τηλεόραση
 • Πρόγευµα καθηµερινά στα ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις πόλεων στη Στοκχόλµη, Όσλο, Μπέργκεν, Κοπεγχάγη
 • Κρουαζιέρα στα Φιορδς
 • Εκδροµές και περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραµµα
 • Οµαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης ταξιδιού
 • Έµπειρος Συνοδός του Γραφείου µας
 • Πληροφοριακό φυλλάδιο για όλες τις περιοχές του ταξιδιού

∆εν περιλαµβάνονται:

 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, ασφάλιση προσωπικών ατυχηµάτων, απώλειας αποσκευών και αποζηµίωσης µέρους προκαταβολής λόγω σοβαρής ασθένειας 220€ συνολικά.
 • Είσοδοι σε µουσεία & αξιοθέατα, ποτά και φιλοδωρήµατα, και ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαµβανόµενα.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία:
Στοκχόλµη : Courtyard by Marriott Stockholm 4**** ή παρόµοιο
‘Οσλο: Thon Opera 4****  ή παρόµοιο
Mπέργκεν: Clarion Admiral 4****  ή παρόµοιο
Koπεγχάγη:  Imperial 4****  ή παρόµοιο

Πληροφορίες

Σηµειώσεις:
1) Η σειρά των επισκέψεων/ περιηγήσεων µπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράµµατος του ταξιδιού,
2) Απαραίτητα ταυτότητα µε λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ.

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού
1.Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

2.Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.

3.Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

4.Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

5.Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση , για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή).

6.Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

7.Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή):
ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35

8.Στα ξενοδοχεία 5* ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

552total visits,3visits today