Λίμνη Πλαστήρα

plastira-limni

 

Ημέρα 1: Aθήνα – Λίμνη Πλαστήρα

Πρωινή αναχώρηση για τη λίμνη Πλαστήρα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στο ορεινό ιστορικό χωριό Μεσενικόλας, χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 700μ. Θα συνεχίσουμε για το Μορφοβούνι, το Κρυονέρι και την Πεζούλα. Άφιξη στο φράγμα του Ταυρωπού και γύρος της λίμνης για να θαυμάσουμε το υπέροχο αυτό καταπράσινο περιβάλλον και να αγοράσουμε παραδοσιακά είδη διατροφής. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Στα Χωριά της Πίνδου

Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο. Η Πύλη, χτισμένη στα ριζά της Πίνδου, ανάμεσα στον Ίταμο και στον Κόζιακα, χρησίμευε ως σταθμός για όσους περνούσαν από τα στενά των βουνών. Το μεσημέρι θα ξαποστάσουμε στην Ελάτη, ένα ορεινό χωριό, μέσα στα έλατα. Πράσινο, τρεχούμενα νερά, παραδοσιακά ταβερνάκια συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Θα συνεχίσουμε για το Περτούλι, ένα από τα ωραιότερα τουριστικά θέρετρα της Θεσσαλίας, κυριολεκτικά κτισμένο μέσα στα έλατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Τρίκαλα – Λάρισα – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Τρικάλων. Ευρύχωρες πλατείες, πάρκα και γραφικοί πεζόδρομοι χαρακτηρίζουν την πόλη, την οποία διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος. Ελεύθερος χρόνος και αρχίζουμε την πορεία επιστροφής προς την Αθήνα, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε το βραδάκι.

553total visits,2visits today