Μεγάλες Αντίλλες

havana

Ημέρα 1: Αθήνα – Αβάνα

Πτήση για την Αβάνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η πρωτεύουσα της Κούβας είναι ένα πραγματικό “μουσείο” αρχιτεκτονικής, όπως σύντομα θα διαπιστώσουμε. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2: Αβάνα

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το φρούριο της Αβάνας, το καφενείο όπου σύχναζε ο Χέμινγουεϊ, το Μέγαρο του Αντιβασιλέα, τον καθεδρικό Ναό και τα γραφικά στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην παλιά πόλη και να προγραμματίσετε για το βράδυ να παρακολουθήσετε το διάσημο θέαμα Φιέστα Κουμπάνα στο νυχτερινό κέντρο “Τροπικάνα”.

Ημέρα 3: Αβάνα – Καμαγουέϊ

Το πρωί αναχωρούμε για το Καμαγκουέϊ, μια από τις πιο αυθεντικές και ελάχιστα τουριστικές πόλεις της Κούβας. Στην απογευματινή επίσκεψη θα δούμε τα αποικιακά κτίρια της πλατείας Αγραμόντε και θα καταλήξουμε στον Σαν Χουάν ντε Διός μία απ’ τις πιο αυθεντικές πλατείες της Κούβας.

Ημέρα 4: Καμαγουέϊ – Σαντιάγκο Santiago-de-Cuba1

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το «αφρικανικό» Σαντιάγκο. Η υπόλοιπη μέρα είναι αφιερωμένη στην απόλαυση αυτής της ερωτικής πόλης με την γοητεία της παλιάς αριστοκρατίας. Θα δούμε τις εκπληκτικές βίλες της Βίστα Αλέγρε, την αλλαγή φρουράς στο μαυσωλείο του εθνεγέρτη Χοσέ Μαρτί, το μέγαρο Βελάσκεθ και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το φρούριο Καστίγιο ελ Μόρο.

Ημέρα 5: Σαντιάγκο – Μπαρακόα

Διατρέχουμε τις ανατολικές περιοχές περνώντας από το Γκουαντανάμο, που ζει στη σκιά της ομώνυμης Αμερικανικής Βάσης. Περνώντας τα δασωμένα περάσματα Φαρόλα θα καταλήξουμε στο αποικιακό κόσμημα, τη Μπαρακόα. Θα σταθούμε για φωτογραφίες στα φρούρια της πόλης, ενώ στον Καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα θαυμάσουμε το σταυρό που τοποθέτησε ο ίδιος ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν αποβιβάστηκε στην ακτή της.

cuba-trinidadΗμέρα 6: Μπαρακόα – Τρινιδάδ

Επιστρέφουμε στην δυτική πλευρά του νησιού. Καταλήγουμε στο ιστορικό Τρινιδάδ, ένα από τα αποικιακά αριστουργήματα της Καραϊβικής προστατευόμενο από την ΟΥΝΕΣΚΟ, ακριβώς για τον μοναδικό του χαρακτήρα. Η απογευματινή μας ξενάγηση είναι βέβαιο ότι θα μας συναρπάσει.

Ημέρα 7: Τρινιδάδ – Αβάνα – Κίνγκστον

Από το αεροδρόμιο της Αβάνας πετάμε για τη γειτονική Τζαμάϊκα και την πρωτεύουσα Κίγκστον, μια πόλη για την οποία έχουν κατά διαστήματα γραφτεί αρκετά αρνητικά κυρίως λόγω εγκληματικότητας. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρεί ατόφια τη γοητεία του ένδοξου παρελθόντος της, κάτι που φυσικά ελκύει την προσοχή του ταξιδιώτη.

Ημέρα 8: Κίνγκστον – Μοντίγκο Μπέι

Πρωινή ξενάγηση στα επιβλητικά αποικιακά κτίρια του Κίνγκστον. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε στην ορεινή ενδοχώρα και καταλήγουμε στις βόρειες ακτές, στο τουριστικό κέντρο του νησιού το Μοντίγκο Μπέϊ.

montego bayΗμέρα 9: Μοντίγκο Μπέι

Εξορμούμε στην πλούσια ενδοχώρα της Τζαμάικας, όπου θα σταματήσουμε σε φυτείες καφέ, θα κατέβουμε με σχεδίες μπαμπού τον ποταμό Μάρθα Μπρα και θα επισκεφθούμε τα παλιά μέγαρα των Άγγλων γαιοκτημόνων, ενώ δεν θα παραλείψουμε να γνωρίσουμε και το τουριστικό τμήμα της πόλης.

Ημέρα 10: Μοντίγκο Μπέι – Πορτ ο Πρενς

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το νησί Ισπανιόλα, που το μοιράζονται η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία. Η γνωριμία μας με το νησί αρχίζει με την πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς, που ανήκει στην γαλλόφωνη Αϊτή. Η πόλη μπορεί να υπέστη τρομακτικό πλήγμα από τον καταστροφικό πρόσφατο σεισμό αλλά η ζωή πλέον έχει επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς της και η ανοικοδόμηση έχει ήδη αρχίσει. Θα δούμε το αναστηλωμένο Προεδρικό Μέγαρο, την πολύχρωμη Σιδερένια Αγορά καθώς και τις παλιές συνοικίες με τα γραφικά αλλά παρηκμασμένα κτίρια.

Ημέρα 11: Πορτ ο Πρενς – Καπ Αϊσιέν

Περνώντας από τα γραφικά χωριά με τους χαρακτηριστικούς οικισμούς της θρησκείας Βουντού, καταλήγουμε στο λιμάνι Καπ Αϊσιέν, στα Βόρεια του νησιού.

puerto plataΗμέρα 12: Καπ Αϊσιέν – Πουέρτο Πλάτα

Σήμερα θα ανηφορίσουμε με μουλάρια στο φρούριο του Καπ Αϊσιέν, το πιο εντυπωσιακό μνημείο της Καραϊβικής. Το ίδιο απόγευμα, γοητευμένοι από το θέαμα, θα επισκεφθούμε τα ερείπια του ανακτόρου του αυτοκράτορα Ανρί Κριστό και διασχίζοντας τα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία, καταλήγουμε στο Πουέρτο Πλάτα.

Ημέρα 13: Πουέρτο Πλάτα

Πρωινή ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της αποικιακής πόλης, όπου δεσπόζει το κάστρο με τις τρομερές οχυρώσεις και την παλιά πλατεία με τα κομψά αποικιακά μέγαρα. Απόγευμα ελεύθερο για να απολαύσετε την γαλαζοπράσινη θάλασσα της Καραϊβικής.

Ημέρα 14: Πουέρτο Πλάτα – Σάντο Ντομίνγκο santo-domingo

Διασχίζουμε το εσωτερικό της χώρας, περνώντας από το Σαντιάγκο, την πόλη που φημίζεται για τις ομορφότερες γυναίκες του νησιού και καταλήγουμε στο Σάντο Ντομίνγκο, την παλαιότερη πόλη του Νέου Κόσμου που ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Ημέρα 15: Σάντο Ντομίνγκο

Στην πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Κολόμβου, τα παλιά οχυρά της πόλης, την αναπαλαιωμένη ιστορική συνοικία με τα ανδαλουσιανά κτίσματα και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό, όπου βρισκόταν ο τάφος του μεγάλου εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου, πριν μεταφερθεί στην Σεβίλλη της Ισπανίας.

Ημέρα 16: Σάντο Ντομίνγκο – Σαν Χουάν

Ένα μείγμα Ισπανών, Αφρικανών και Αμερικάνων είναι το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στην Καραϊβική. Άφιξη στο Σαν Χουάν, την πρωτεύουσα του νησιού και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δοκιμάστε την τύχη σας στο καζίνο του Σαν Χουάν ή περπατήστε στα υπέροχα αποικιακά σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

san juanΗμέρα 17: Σαν Χουάν

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, που θεωρείται -μαζί με την Αβάνα- η ωραιότερη της Καραϊβικής. Εντυπωσιακά φρούρια, εξαιρετικά αποικιακά μέγαρα, μεγαλοπρεπή μνημεία και κομψά καταστήματα από διεθνείς οίκους πλαισιώνουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, όπου μπορείτε να ψωνίσετε τοπικά είδη χειροτεχνίας ή να γευθείτε το διάσημο ρούμι Baccardi.

Ημέρα 18: Σαν Χουάν – Σαιντ Μάρτιν

Με σύντομη πτήση θα βρεθούμε στην… Ευρωπαϊκή Ένωση. Τst maartenο νόμισμα του μισού νησιού είναι το ευρώ. Πρόκειται για το νησάκι Σαιντ Μάρτιν που το μοιράζονται η Γαλλία με την Ολλανδία. Το απόγευμα θα εξερευνήσουμε τα δύο αστικά κέντρα που παίζουν το ρόλο των πρωτευουσών των δύο τμημάτων και θα απολαύσουμε τα τοπία του νότιου (ολλανδικού) τμήματος.

Ημέρα 19: Σαιντ Μάρτιν

Τελευταίες ώρες ελεύθερες σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Το απόγευμα πετάμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού πίσω στην Αθήνα.

Ημέρα 20: Αθήνα

Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα.
Αναχωρήσεις Κυ 07/08/2016

Δίκλ. 6990€

Μονό 8290€

Φόροι 790€

Διαμονή Ξενοδοχεία 4*, 5* 

 

 

428total visits,1visits today